Publicerad den Lämna en kommentar

Man vill sjutton inte fuska med elen i huset

Som så många andra har jag närt en dröm om ett eget litet hus, inget vräkigt utan en liten stuga, lite avsides med naturen runt hörnet. För mig gick den drömmen i uppfyllelse 2021. Inte ett torp men ett litet hus från 30 talet där i princip inget mer än tapeter och färg ändrats under årens lopp. Plus ett nytt tak. Jag älskar den gamla vedspisen som ger härlig värme även om el-element får jobba under de kalla månaderna. Jag behöver inte så mycket, men när propparna rök i våras och det luktade bränt från en vägg var det läge att göra en uppgradering. Det elektriska var hopplöst omodernt, och det visste jag om, men jag gick liksom och hoppades att allt skulle funka för evigt. Det gjorde det såklart inte. Jag behövde bra elektriker och såna finns ju om man letar lite.

En bra elektriker är en billig livförsäkring

Jag hade turen att hitta en elektriker som kunde komma samma dag och titta på eländet. Tidens tand, och troligen en eller annan mus också, hade tärt på ledningarna och elektrikern skakade bara på huvudet. Enligt honom hade jag tur att det inte slutade mycket värre. Det var inte svårt att inse att han hade alldeles rätt. Det var verkligen inte gratis, men de fick plocka bort all gammal kabel i väggarna och installera nytt. Proppskåpet rök det med och en modern elcentral sitter numer i källaren. Nog försvann lite av charmen med det gamla huset, men nu finns det ingen oro för el bränder, och det väger upp mer än väl. Tack för det min favorit elektriker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *