Publicerad den Lämna en kommentar

Solceller i Borås

Vi är på väg att eventuellt köpa ett jättestort hus strax utanför Borås. Det enda problemet som jag kan se är att husets uppvärmningssystem består av direktverkande el. Just nu är detta enda problem ett gigantisk supermegastort problem eftersom elpriserna är högre än de någonsin har varit. Det finns några lösningar på det hela och det är att få tag i solceller i Borås, jag har hört att det är väldigt lång leveranstid på solceller, vet ej om det stämmer. Det andra är att dra nya rör genom hela huset samt byta ut alla oljeelement mot vattenburet system, i runda slängar 300 000 kr.

Solceller vs luftburen värme

Vi har räknat och räknat på vad de olika alternativen skulle kosta att genomföra och vi landar givetvis på olika summor. Räknar man på kort tid så är mer lönsamt att investera i luftburen värme, på ett sätt, men om man ser över tid och kallt räknar med att elkrisen kommer att fortsätta så kan det vara lönt att investera i solceller. Installerar du tillräckligt många solceller på ditt tak eller i en markpark så kan du bli microproducent av el och då kan du sälja din överblivna el till elbolag för att på vintern köpa tillbaka el.

Utrymme för solceller

Den gården vi har tänkt att köpa består av ett hus på över 300 kvm samt en lada på 200 kvm. Fördelen med ladan är att den har ett brant tak, vilket är utmärkt för solceller att monteras på samt att taket är tillräckligt stort för att sätta upp så många solceller så att det kan täcka vad hushållet kommer att göra åt per år. Men investeringen landar en bit över 300 000 kr så här måste vi också ta ett lån för att investera. Vi kommer att ta med detta i beaktande när vi går på visning i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *